Regulier auto onderhoud


of bel 0113273665

 

Het regelmatig uit laten voeren van goed en gedegen onderhoud is bij een auto van groot belang. Regulier en preventief onderhoud auto bespaart u namelijk geld op de lange termijn, terwijl uw auto er tevens betrouwbaarder en veiliger door wordt. Bosch Car Service Goes is het juiste adres voor zowel een grondige beurt auto als klein onderhoud auto.

 

Onderhoud en reparatie

Om de veiligheid op de weg te vergroten, worden auto’s regelmatig onderworpen aan een apk keuring. Een dergelijke periodieke autokeuring is wettelijk verplicht en sluit veel problemen uit, maar kan niet elk mankement voor zijn. Daarom is het aan te raden om op gezette tijden ook een kleine of grote onderhoudsbeurt aan uw auto te laten verrichten. Zo voorkomt u dat in beginsel minder urgente defecten uitmonden in grotere storingen en wordt de kans beperkt dat u onderweg stil komt te staan. Bij groot onderhoud auto kunnen de pijlen bovendien op andere zaken worden gericht dan bij een apk-controle en worden eventuele toekomstige problemen in een vroeg stadium opgespoord.

 

Seizoensgebonden onderhoudsbeurt auto

Het bepalen van het moment om uw auto aan te bieden voor een kleine of grote beurt kan lastig zijn. U kunt uw voertuig uiteraard niet al te vaak missen. Om ervoor te zorgen dat preventief klein of groot onderhoud auto niet op de lange baan wordt geschoven, kiest Bosch Car Service Goes bij voorkeur voor seizoensgebonden auto onderhoud. Ons advies luidt dan ook om vóór het begin van de winter een wintercheck en vóór het begin van de zomer een vakantie check te laten uitvoeren. Daarnaast is het aangeraden de onderhoudsbeurten volgens fabrieksvoorschrift te laten uitvoeren.

 

Merkonafhankelijk onderhoud auto

Wanneer uw auto toe is aan een preventieve controle is evenwel niet alleen afhankelijk van het weer. Ook tussendoor kan een kleine onderhoudsbeurt noodzakelijk zijn. De distributieriem vervangen overstijgt bijvoorbeeld de seizoensgebonden controles en moet, afhankelijk van het aantal kilometers, merk en type auto, preventief vervangen worden. Wanneer de distributieriem vervangen moet worden hangt af van de kilometerstand en de leeftijd van de distributieriem.

Bosch Car Service Goes is een garage- en onderhoudsbedrijf voor alle merken, zodat u met elke auto bij ons welkom bent. Bij tussentijds klein onderhoud auto controleren wij alle belangrijke onderdelen van de auto, variërend van remmen tot het uitlezen van het motormanagement.  De kosten voor een grote of kleine onderhoudsbeurt zijn beperkt en vanzelfsprekend houden wij er altijd rekening mee hoelang u de auto kunt missen. Neem contact op via onze website als uw auto onderhoud nodig heeft.