APK Keuring


of bel 0113273665

 

Wanneer het tijd is voor de APK keuring van uw auto, moet dat behalve grondig natuurlijk ook snel gebeuren. U heeft uw auto nu eenmaal elke dag nodig. Bosch Car Service Goes is een betrouwbaar garagebedrijf voor de apk keuring auto’s, dat u dankzij expertise, kennis en ervaring snel weer op weg helpt.


Apk wettelijk verplichte autokeuring

Om de verkeersveiligheid zoveel mogelijk te waarborgen moet u regelmatig een apk check van uw auto laten uitvoeren. Uitgezonderd oldtimers is deze algemene periodieke keuring voor voertuigen die al wat langer geleden op de markt zijn gekomen zelfs elk jaar nodig. Wanneer en hoe vaak een auto apk gekeurd moet worden, is verder afhankelijk van het type aandrijving. Als het voertuig op benzine rijdt of een elektromotor heeft, is in de eerste periode na aanschaf een jaarlijkse apk niet vereist. Tankt u diesel of lpg? Dan moet uw auto vanaf het vierde jaar na de eerste toelating elk jaar apk gekeurd worden. De regeling voor jaarlijks apk keuren geldt eveneens voor hybridevoertuigen.


Strengere apk keuring sinds 2018

Auto’s hebben steeds meer technische snufjes en elektronica aan boord. Mede hierdoor is de apk regelgeving in mei 2018 strenger geworden. Een apk keurmeester moet sindsdien onder andere ook de elektronica van het remsysteem en de elektrische stuurbekrachtiging controleren. Daarnaast wordt bij een apk auto meer gelet op de staat van de in het voertuig aanwezige airbags, de veiligheidsgordels, het antiblokkeersysteem ABS en de bandenspanning. Ook milieutechnische aspecten zoals eventuele lekkages worden in een auto apk meegenomen. Zaken die tijdens de apk check van uw auto niet op orde blijken te zijn, worden bij Bosch Car Service Goes direct in reparatie genomen. Natuurlijk is uw auto weer snel rijklaar.


Specialist voor apk Goes

Indien binnenkort een apk keuring auto nodig is, kunt u deze bij Bosch Car Service Goes uit laten voeren. Wij zijn een merkonafhankelijk garagebedrijf voor advies, onderhoud, reparatie en apk keuring Goes. Hou bij het aanbieden van uw voertuig voor algemene periodieke keuring apk de datum van de meest recente autocheck in de gaten. U kan uw auto ten laatste twee maanden voor de verloopdatum opnieuw laten keuren, dan behoudt u dezelfde verloopdatum plus 1,2 of 3 jaar.  Wanneer de keuring verlopen is riskeert u een boete en mag u officieel niet meer deelnemen aan het verkeer

 

Nieuwe regels

Onlangs zijn de wettelijke eisen voor een APK aangepast. Er wordt nu onderscheid gemaakt tussen benzine en diesel. Ook de datum van de eerste toelating (dus wanneer de auto op kenteken is gezet) is van invloed op de keuringsinterval. In het onderstaande overzicht van de RDW ziet u precies wanneer uw auto weer aan de beurt is. Dit verschilt tussen twee jaar tot vier jaar. Ook kunt u via de RDW kenteken check de vervaldatum van de APK-keuring van uw auto bekijken.

Wanneer APK Keuring